Kurser och Utbildningar

Höstens yogakurs hålls söndagar kl.12.00-14.00 med start 25 augusti och avslutning 15 december. Uppehåll v. 36 och 44. Kurspris för 15 tillfällen är 3750 kr. Drop- in i mån av plats för 300 kr.

Varje undervisningstillfälle använder asana, pranayama och mudra för att nå specifika öppningar i kroppen, samt stärka och rena densamma. Chantande av mantra, mytologiskt berättande och djupgående filosofi tar även stor plats, alltsammans tillgängligt, humoristiskt och ömt presenterat, med intresse för gruppens gemensamma mål och välbefinnande i centrum. Du är varmt välkommen att kontakta mig för anmälan.

Workshop 2 juni Kuan Yin- förkroppsligandet av medkänslans disciplin

Genom mantra, mudra, meditation och asana tar vi del av den kraftfulla mjukhet som är Kuan Yins unika visdomskvalité; den disciplin som befriar. Märk hur vi praktiserar inte för att bli en återhållen, skenhelig version av oss själva utan för att få tillgång till det hav av verklig medkänsla som är oss inneboende! Vi ses mellan kl.10-13 i Yogayamas lokaler vid Skanstorget. Workshopen kostar 500 kr och du är varmt välkommen att kontakta mig för anmälan.

Utbildning i Yogans Historia, Filosofi och Mytologi (Online-undervisning)

Det var med stor glädje som jag under våren 2018 startade en banbrytande teoretisk utbildning som riktade sig till yogalärare eller utövare som ville fördjupa sin förståelse för den yogiska traditionen (eller mer korrekt; traditionerna). Under 2019 erbjuder jag en möjlighet att gå kursen online, för dig som inte hade möjlighet att vara med under den första omgången.

Under utbildningens gång studerar vi samband och dissonans mellan olika klassiska texter (Patanjalis Yoga Sutra, Bhagavad-Gita, Ramayana, Vijnana Bhairava Tantra m.fl), djupdyker i den mytologiska skatt som är kopplad till yogatraditionerna och utforskar olika sätt att förhålla sig till berättelser och gudomar. Vi närmar oss även de olika filosofiska skolorna (Samkhya, Vedanta, Kashmir Shaivism) för att se på vilket vis de kan aktualiseras i våra liv idag, om de alls angår oss?

Som religionsvetare och yogalärare erbjuder jag en unik kombination av klarsynt kritik och devotionellt djup. Min önskan är att vi både betraktar traditionerna med förståelse för deras ursprungliga kontext, i ljuset av vår kontemporära praxis och med en villighet att smaka på vad de faktiskt har att erbjuda.

För mer information och en kort introduktionsvideo, besök:

https://saraswati-studies.teachable.com/